fbpx

OKGs arbete var en smärtfri process

Vilka är OKG ?

Oskarshamns kärnkraftverk är ett företag som är lokaliserat på Simpevarpshalvön ungefär tre mil norr om Oskarshamn. OKG är en lokal aktör med global funktion och de är en stolt leverantör av fossilfri el – framställd via kärnkraft. Varje år så har OKG ett så kallat industristopp eller underhållsarbete under en begränsad period.

Underhållsarbete och önskemål hos OKG

OKG kom till Leijon våren 2020 och behövde hjälp med att sätta upp en lösning för deras underhållsarbete som skulle ske under sensommaren/hösten. Behovet innefattade utrymmen för en extra matsal, omklädningsrum, dusch/toalett samt café. Lösningen blev en tälthall på 800 kvm.

Vad har Leijon hjälpt OKG med?

Eftersom det är många olika bitar som ska falla på plats under ett underhållsarbete, var det viktigt att ett riktigt projektarbete gjordes till grund för lösningen. Bit efter bit landade Leijon Event i vad som skulle få plats i tältlösningen för OKG och teamet lyckades sätta upp hela lösningen på mindre än en vecka. Det var en smidig och trygg process som gav möjligheten att sättas i bruk redan två veckor efter uppbygget sattes igång.

Underhållsarbetet hos OKG skulle ske under en period av tre månader. Därav var vikten av att känna sig bekväm på sin arbetsplats under tiden stor. Vi såg därför till att tälthallen fick både värme och kyla redo för att använda. Det var dessutom viktigt att se till så att tälthallen var stabil och tålig för att klara av alla typer av väder. I helhetslöningen ingick matsal med kylskåp och mikrovågsugnar, avskärmat utrymme med omklädningsskåp för personalen samt dusch och toaletter.

Tälthallen är dessutom redo för användning nu år 2021 igen. Vi är väldigt nöjda med att få ha jobbat tillsammans med OKG och ser fram emot ett vidare samarbete med nya spännande utmaningar.

Behöver du hjälp med tält för perioden runt ett underhållsarbete? Titta på vår PDF för att få en inblick i tältlösningen för OKG eller hör av dig!

“Hela processen har gått som på räls. Inget har varit omöjligt att få till. Alltid positiva när någon förändring var tvungen att genomföras.”

MIKAEL MYLLENBERG

Omdöme

Ta del av bilder

Under OKG's underhållsarbete kunde personalen använda tältlösningen.