fbpx

Ett tält blev lösningen hos IKEA

Vilka är Ikea?

Ikea är som många vet ett multinationellt möbelföretag som säljer form- och funktionsriktig heminredning till så låga priser som möjligt. Deras vision är att skapa en bättre vardag för människor. Ikea har stora varuhus världen över och i samarbetet med oss fick vi hjälpa till med en lösning och tält för deras varuhus i Barkarby, Järvfälla Kommun.

Önskemål om tält utanför varuhuset

I tider då man behövde tänka om och tänka rätt, behövde Ikea hjälp med att hantera de människor som kom in i varuhuset på ett smidigt sätt. Det var därav kontakten mellan Leijon Event och Ikea uppstod under påsken 2020. Ikea behövde hjälp med att kontrollera besöksmängden i varuhuset. Därav kom idén för ett tält till Ikea utanför varuhuset upp som en lösning.

Tack vare att den första tältlösningen gick så smidigt, så fortsatte samarbetet även under en längre period. Ikea insåg att de behövde en smidig lösning för hur de skulle sälja ut sitt sommarsortiment, på ett tryggt och säkert sätt. Det kom därför på tal om att sätta upp ett tält för just detta.

Ett tält blev lösningen för sommarsortimentet

För utförsäljningen av sommarsortimentet hos Ikea i Barkarby, blev ett tält lösningen på ruljansen av människor. Det var ett optimalt sätt att sköta försäljningen utomhus i ett tält. Det gjorde att man inte behövde ta in extra människor in i varuhuset. För att försäljningen skulle ske smidigt var det viktigt att skräddarsy en tälthall som passade in efter Ikeas behov.

Ikeas tält byggdes upp snabbt och smidigt och de var mycket nöjda med hur snabbt processen skedde. Eftersom att tältet skulle klara både ur och skur var det viktigt att sätta upp något som var slitstarkt och som klarade även de dagar med blåst och regn. Tältet monterades upp med 20m långsidor och 15m kortsidor, och över tid har tältet utvecklats och fått nya funktioner. Det är ett tält som är stabilt trots att det är uppbyggt på lutande grund. Dessutom har vi lagt golv för att det ska kännas som att man är i en butik. Men inte nog med detta, vi har även bytt ut väggpartier till genomskinliga partier för att man ska få känslan av att det är fönster i tältet.

” Lucas berättar att dem är oerhört nöjda med både service och leverans, samt den snabba återkopplingen när dem behövde vår hjälp. Han säger att när man berättar sina behov så återkommer Leijon Event med en lösning och dessutom så projektleder dem allt. Det absolut viktigaste har varit flexibiliteten och snabbheten, plus att de aldrig har varit något problem. ”

Vi är glada över att vi har fått jobba tillsammans med Ikea och vi tackar för deras förtroende till oss. Känner du att du behöver hjälp med en liknande lösning? Hör av dig eller läs mer om våra tält på den här sidan.

Se tältlösningen